Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει την Πολιτική του Camping σε ότι αφορά τα νέα Υγειονομικά Πρωτόκολλα.
KΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: EL |

Εκδηλώσεις

Οι Γιορτές Κάστανου, Καλαμποκιού, η Γιορτή στη μνήμη του Μαρίνου Αντύπα και η Γιορτή της Θάλασσας, αποτελούν πλέον πολιτιστικό θεσμό στον Δ. Αγιάς.

Γιορτή Καστάνου

Στη γραφική Καρίτσα, που βρίσκεται στις κατάφυτες πλαγιές του Κισσάβου, τη 2η εβδομάδα του Οκτώβρη κάθε χρόνο πραγματοποιείται η Γιορτή του Κάστανου που αποτελεί το κατεξοχήν αγροτικό προϊόν της περιοχής.

Πριν από 13 περίπου χρόνια, μια ομάδα γυναικών της Καρίτσας στην ανάγκη τους να προβάλλουν την παραγωγή του κάστανου, ξεκίνησαν μια εκδήλωση με εκθέματα του προϊόντος σε μορφή γλυκού, ψητά και βραστά κάστανα καθώς και με παρουσίαση φωτογραφικού υλικού από τη διαδικασία παραγωγής του. Σταδιακά η εκδήλωση αυτή εδραιώθηκε, αποτελώντας σήμερα ένα σημαντικό πολιτιστικό θεσμό.

Στη Γιορτή Κάστανου διοργανώνονται ομιλίες με θέμα την καλλιέργεια και τυποποίηση του καστανού, μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις και θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις παραδοσιακών καλλιεργητικών εργαλείων και οι επισκέπτες γεύονται τα εξαιρετικής ποιότητάς ψητά και βραστά καστανά.

Γιορτή Καλαμποκιού

Στο Ομόλιο, γιορτάζεται κάθε χρόνο την 3η Κυριακή του Αυγούστου, εδώ και πολλά έτη, η συγκομιδή του βασικού αγροτικού προϊόντος της περιοχής, του καλαμποκιού, ως ένδειξη της ευχαριστίας των καλλιεργητών και των κατοίκων για την πλούσια σοδειά.

Στη Γιορτή Καλαμποκιού, διοργανώνεται χορευτικές εκδηλώσεις, θεατρικές και μουσικές παραστάσεις, ενώ οι επισκέπτες απολαμβάνουν το χρυσό καλαμπόκι της περιοχής με διάφορους τρόπους: καλαμπόκι ψητό στα κάρβουνα, καλαμπόκι βραστό καθώς και παραδοσιακή μπομπότα από αγνό καλαμποκάλευρο.

Γιορτη Μαρίνου Αντύπα

Ο Δήμος Αγιάς στον οποίο ανήκει σήμερα το Ομολίο τιμά τον αγωνιστή Μαρίνο Αντύπα κάθε χρόνο με εκδηλώσεις προς τιμήν του. Η μνήμη του γιορτάζεται την 4η Κυριακή του Μαρτίου με δοξολογία, κατάθεση στεφάνων, ομιλία, σύντομο ιστορικό για τον αγωνιστή και διανομή αναμνηστικών πλακετών στους επισκέπτες.

Επίσης, προς τιμήν του Αγωνιστή, τον Απρίλιο του 2003, ονομάστηκε η αίθουσα πολλαπλών εκδηλώσεων της τοπικής Κοινότητας Ομολίου σε «Αίθουσα Μαρίνου Αντύπα».

Γιορτή της Θάλλασας

Κάθε χρόνο, από τις 23 έως τις 25 Ιουλίου, στο Στόμιο, διοργανώνεται από το Δήμο Αγιάς σε συνεργασία με την περιφέρεια Θεσσαλίας η Γιορτή της Θάλασσας. Οι τριήμερες εκδηλώσεις περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, παραδοσιακούς χορούς και ψήσιμο σαρδέλας σε υπαίθριες ψησταριές από μέλη του Μορφωτικού Συλλόγου. Στην γραφική πλατεία του χωριού οι επισκέπτες συμμετέχουν σε λαϊκό γλέντι απολαμβάνοντας άφθονο κρασί και υπέροχους ψαρομεζέδες.

  Etiam magna arcu, ullamcorper ut pulvinar et, ornare sit amet ligula. Aliquam vitae bibendum lorem. Cras id dui lectus. Pellentesque nec felis tristique urna lacinia sollicitudin ac ac ex. Maecenas mattis faucibus condimentum. Curabitur imperdiet felis at est posuere bibendum. Sed quis nulla tellus.

  ADDRESS

  63739 street lorem ipsum City, Country

  PHONE

  +12 (0) 345 678 9

  EMAIL

  info@company.com

  Μετάβαση στο περιεχόμενο